Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 11 puta
COKOLADNE KUGLICE
Sastojci: - badem (200 g) - žumanca (2 kom.) - kokosovo brašno - kakao - rum (1 cašica) - šecer u prahu (100 g) - cokolada za kuvanje (200 g)
Nacin pripreme: Samleti neoljušteni badem, a zatim i cokoladu. Izmešati badem, cokoladu, šecer u prahu, žumance i rum. Napraviti glatko testo. Oblikovati kuglice od 2cm velièine i uvaljati ih u kokos, cokoladne mrvice ili kakao.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: Izmešati prašak za pecivo, brašno i u to utrljati puter. Posebno pomešati šecer i vanilin šecer pa pomešati sa brašnom i puterom. Na kraju dodati 2 cela jajeta dobro izmesiti da bude fino testo. Rastanjiti što tanje (debljina noza do dva), vaditi keks modlom ili radlom. Redjati keks u pleh podmazan sa mašcu, premazati keks žumancetom malo posoliti (kroz prste) i pošeceriti kristal šecerom. Vaditi iz pleha dok su vruci.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 11 puta
DEVOJACKI PRSTEN
Sastojci: - sladoled (8 kugli) - brašno (150 g) - ušecereno voce (120 g) - vanilin šecer (1 kesica) - šecer u prahu (100 g) - sok od malina (1 dl) - kora od limuna - maslac (100 g) - jaja (4 kom.)
Nacin pripreme: Dobro izmešajte maslac sa šecerom, dodati žumanca, brašno i iseckano ušecereno voce, limunovu koricu. Sipajte u osam prstenastih kalupcica (namašcenih) i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Ohladjene stavite na tanjire, prelijte malinovim sokom i na svaku stavite kuglu sladoleda.
Nacin pripreme: Brašno, margarin i so promešati viljuškom i napraviti krupne mrvice. Uz stalno mešanje d vodu i dobro izmesiti testo. Rastanjiti ga u jednu vecu i jednu manju okruglu plocu. Pleh obložiti vecim delom testa. Viljuškom izbosti testo na više mesta. Jabuke oljuštiti, izvadi semenke, a zatim ih iseci na sasvim sitne kriške i izmešati sa limunovim sokom, šecerom, vanilinim šecerom, cimetom, morskim orašcicem, suvim groždjem i gustinom. Ovom ma prekriti testo i odozgo spustiti drugi deo testa. Cvrsto pritisnuti ivice. Peci pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Premazati vrelu pitu zagrejanim pekmezom od kajsija, ohladiti je i premazati glazurom od šecera u prahu.
Nacin pripreme: Umesite klasicno testo za palacinke. Ispeci ih i filovati džemom ili cokoladom (po ukusu). Svaku nafilovanu palacinku iseci na tri dela, i redjati u posudu. Napraviti krem od šecera, žumanaca, mleka i belog vina. Preliti kremom palacinke, i peci u rerni dok se ne uhvati korica.
Nacin pripreme: Od belanaca ulupajte cvrstu penu, pomalo dodajuci 75g šecera i vanilin šecer. Potom dodajte jedno po jedno žumance, pa brašno, skrobno brašno i na kraju otopljen maslac (ili margarin). Glatko umuceno testo istresite u lim velicine 30x20 cm. Pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite 8 listova želatina, pa ga dodajte u jogurt koji je vec umešano preostalih 75g šecera i limunov sok. Na kraju umešajte u krem 400g šlaga i pustite da se stegne. Složite po testu maline pa prelijte kremom od jogurta. Ostavite hladnom oko dva sata. Ostatak želatina otopite u soku od trešanja, pa cim pocne da se steže prelijte njim krem od jogurta. Ostavite na hladnom oko jedan sat. Ostatak pavlake ulupajte u cvrst šlag. Nasecite kolac na komade 4x6 cm, pa ih ukrasite šlagom, malinama i cokoladnim ukrasima.
Nacin pripreme: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite ribizle i ocedite ih. Poskidajte peteljke sa bobica. Od belanaca ulupajte cvrstu penu. Uz neprestano mešanje polako dodajte šecer. Lupajte sve dok masa ne postane cvrsta i sjajna, a potom pažljivo dodajte sok od limuna. Piškotu stavite u kalup. Postavite obod. Ribizle pažljivo umešajte u šlag i rasporedite ga po piškoti. Pospite šecerom u prahu. Kolac pecite na srednjoj precki rerne 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i stavite da se osuši.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu