Nacin pripreme: Potopiti 100 grama plazma keksa i 200 grama mlevenog šecera sa 3 šoljice mleka. Posebno umutiti 1 jaje, 200 grama mlevenih oraha, sve dobro sjediniti i podeliti u dve salamice. Tu masu rastanjiti na celofanu posutom orasima u vidu pravougaonika, debljine 1-2 santimetra i filovati sledecim filom: dobro izmutiti 200 grama margarina sa 100grama mlevenog šecera i 2 presna žumanca. Fil premazati preko rastanjene mase i uviti u rolate.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 12 puta
ŠAMPITE Za 4 osobe
Sastojci: - jaja (6 kom.) - brašno (6 kašika) - šecer (550 g) - sok od slatkog
Nacin pripreme: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šecera. Kad je dobro umuceno dodati 6 kašika brašna. Ispeci na umerenoj vatri, ostaviti da se ohladi. Umutiti 6 belanaca a onda postepeno dodavati 12 kašika šecera, mutiti to na tihoj vatri oko 15 minuta, dok ne bude cvrsto. Ušpinovati 100 gr šecera sa malo vode, da bude malo redje nego za slatko, to sipati polako u šne i mutiti. Koru premazati sokom od slatkog i sipate šne.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: Ispržiti 400g šecera na suvo pa preko toga naliti litar mleka. Kad se šecer rastopi u njega dodati 250g griza i kuvati do se griz ne skuva. Kad se skuva, smešu sipati u vlažan pleh i ostaviti da se ohladi. Preko toga narezati neko voce(1 banana i 3 breskve,na primer). Fil: U pola litra prokljucalog mleka sipati smešu od prethodno pomešaih 9 kašika brašna i 8 kašika secera sa malo hladnog mleka. Kuvati da se zgusne i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 200g margarina sa malo šecera u prahu i to dodati u ohladjeni krem i lepo sjediniti. Fil sipati preko voca i odozgo staviti jedan umuceni šlag.
Nacin pripreme: Skuvati puding u pola litre mleka (prema uputstvu sa kesice) dodati žumanca umucena sa cetiri kašike šecera i jogurt. Sve dobro umešati i staviti u zamrzivac da se ohladi. Za to vreme napraviti šaum od belanaca koja se umute sa dve kašike šecera i postepeno sipaju u pripremljen sirup od šolje vode i kašike šecera. Sladoled prilikom služenja ukrasiti šamom.
Kraljica od Sabe
Sastojci:
250 g čokolade - 250g meda - 250g maslaca - 6 žumanceta - 1 2 5 g lešnika - 100 g brašna - 1 kesica suvog kvasca - 1/2 l slatke pavlake
Nacin pripreme:
Omekšajte čokoladu i umutite je sa rastopljenim medom . Tome dodajte maslac, zumanca , mleveni lešnik, brašno i kvasac. Sve dobro izmešajte i stavite u kalup za tortu prečnika 25cm. Pecite jedan sat na na 180o C. Sluzite sa ulupanom slatkom pavlakom .
Nacin pripreme: Sameljite orahe. Ulupajte u 2 puta sneg od po 5 belanaca i 4 kašike šećera . Pola oraha u jedan sneg od belanaca, pola oraha u drugi. Namazite okrugao pleh maslacem . Pojedinačno pecite 6 kora , 3 od jedne mase i tri od druge mase. Nadev: Umutite 10 zumanaca sa 8 kašika šećera i tome dodajte ohladjenu crnu kafu , kao i dve kašike instant kafe . Sve kuvajte na pari stalno meša jući. Masu uzmešanje ohladite . Mikserom umutite maslac i krem zajedno. Glazura: Istopite čokoladu sa malo mleka i malo maslaca . Stalno mešajte dok se masa neujednači i ne provri. Zalijte tortu. Ostavite u hladnjaku da se stegne.
Krem-torta
Sastojci: 11jaja - 2dcl ruma - 250g maslaca - 2 5 0 g šećera u prahu - 4 supene kašike šećera u prahu - 4 supene kašike brašna - 200 g čokolade - 3 kesice vanil-šećera - 1/2l slatke pavlake - 1 kutija piškota - 1 šoljica mleka
Nacin pripreme: Prethodno umesite patišpan . 4 zumanca dobro umutite sa 4 kašike šećera u prahu i dve kašike brašna .Dodajte sneg od 4 belanaca .Ispecite u okruglom kalupu za tortu . Kada je pečen nemojte vaditi iz posude, nego samo odvojte ivce da bi ste mogli redjati piškote kao ogradu . U tanjir sipajte rum izmešan sa mlekom . Svaku piškotu umočite i redjajte po ivici kalupa . Krem: Umutite maslac, šećer u prahu i 7 zumanaca . Dodajte rastopljen u čokoladu i ulupani sneg od 7 belanaca , vanil šećer i su penu kašiku ruma . Polako izmešajte i ravnomerno sipajte izmedjuu piškota u sredini. Ostavite tortu 1 dan u hladnjaku . Pred sluzenje preko krema zalijte ulupanu slatku pavlaku . Iz kalupa izvadite trenutak pred sluzenje da piškote nebi popadale.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu