Nacin pripreme: Umutiti sneg od 6 belanaca sa 6 kašika šecera, posebno umutiti 200 grama margarina zatim dodati 100 grama brašna i 200 grama oraha, sve sjediniti, sipati u pleh i zapeci. Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šecera i 2 kesice vanilin šecera - sa ovim premazati zapecenu koru i vratiti u rernu da se osuši. U šerpi prokuhati malo mleka, 100 grama šecera 200 grama mlevenih oraha, 2 kesice vanilin šecera, 4 štangle cokolade, masu ohladiti i u nju dodati 100 grama umucenog margarina. Sa tim filom premazati ohladjen kolac, može se posuti i orasima.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: Kora: 2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika šecera umutiti pa dodati 6 kašika ulja, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Peci na 200o C, paziti da se kora ne prepece. Krem: U 1 litar vode (mleka) skuvati 4 pudinga i 12 kašika šecera, a posebno ulupati 6 belanaca sa 6 kašika šecera, kada se puding prohladi sjediniti sa umucenim belancetom.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: 250 g malina izmiksajte pa propasirajte da uklonite semenke. Pripremite sirup: na vatri otopite šecer u 8 cl vode, pa kad ugasite vatru, dodajte rakiju. Pustite da se hladi. U vatrostalnu posudu složite pola piškota, pokapajte ih sirupom, pa na njih stavite sladoled. Poravnajte ga pa prelite polovinom izmiksanih malina. Stavite i poneku celu malinu, pa sve prekrijte ostatkom piškota. I njih pokapajte sirupom, pa sve stavite u zamrzivac. Ulupajte cvrstu penu od belanaca, pa je na sladoledu i piškoti oblikujte u zaštitnu "kapu". Ukrasite je povlaceci viljuškom uzdužne brazde. Zapecite kratko u rerni pod grilom dok "kapa" ne dobije nežno zlatnu boju. Poslužite s celim malinama i ostatkom propasiranih u umak.
Nacin pripreme: Penasto umutiti 400g šecera i 4 jaja. Dodati 10 kašika mleka i prokuvati sa margarinom i cokoladom. Kad se prokuva dodati 200g proprženih i istucanih (samlevenih) kikirikija, i tom smesom nafilovati oblandu.
Nacin pripreme: Brašno sipati u ciniju i u sredini napraviti udubljenje. Izmešati mlako mleko sa izmrvljenim kvacsem, 1 kašikom šecera i vanil šecerom. Sve to sipati u udubljenje. Kvasac ostaviti 20 minuta da nadodje.Kada kvacas nadodje sve izmešati, dodati so i dobro umucena jaja. Ponovo pustiti da naraste. Šljive bez koštica gusto kuvati sa limunovom korom, belim vinom, 2 kašike šecera i cimetom. Zagrejati specijalni tiganj za pecenje knedli, u svako udubljenje staviti po kašicicu margarina, ispuniti do 3/4 testom i s malo ukuvanih šljiva. Peci knedle sa obe strane dok ne dobiju zlatnomrku boju. Uvaljati u šecer i servirati.
Nacin pripreme: Kora: umutiti sneg od 5 belanaca i dodati 300 grama šecera, zatim dodati 150 grama brašna i 1 prašak za pecivo, 150 grama kokosa. Peci na temperaturi od 150 stepeni - 40 minuta. Fil: prokuvati 1/2 litre mleka, pa u njega dodati umucena žumanca (5 komada) sa 100 grama šecera i 50 grama brašna, sve zajedno jos kuhati. Kada se fil ohladi dodati umucen margarin, sve dobro izmesati i staviti preko vec ohladjene kore. Kolac odozgo posuti sa 50 grama kokosa.
Nacin pripreme: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Od belanaca ulupajte cvrst sneg, polako mu dodajuci šecer. Lupajte sve dok se šecer ne otopi. U penu dodajte žumanca, prosejte u to brašno i na vrh noža prašak za pecivo i pažljivo promešajte. Testo razvucite po tepsiji obloženoj masnim papirom. Na srednjoj precki rerne pecite oko 10-12 minuta. Izvadite kolac iz rerne i odmah ga izvrnite na kuhinjsku krpu posutu šecerom. Odstranite masni papir. Testo pomocu krpe namotajte u rolat i ostavite da se hladi. Šlag sa ucvršcivacem i vanilin šecerom dobro ulupajte. Pažljivo mu dodajte maline. Odmotajte rolat, napunite ga šlagom pomešanim sa malinama i ponovo umotajte u rolat. Pospite šecerom u prahu. Sacekajte da se ohladi pa servirajte.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu