Dodaj u favorite •  FAQ   •   Pretraga •  Registruj se   •   Prijavite se 

PAZNJA GOSTI : Molimo Vas da se registrujete ili prijavite kako bi ste videli kompletan sadrzaj foruma

Danas je 09 Feb 2012, 01:46

PROCITAJTE PRAVILA FORUMA
IKONE TEMA

Index boarda » General » Off-Topic

Recepti - Jela sa Jajima

Započni novu temu Odgovori na temu  Stranica 1 od 3
 [ 20 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
  Pogled za štampu Prethodna tema | Sledeća tema 
Autoru Poruka
YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 21:59 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2010
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 11 puta
JAJA PECENA KAO TESTO

Sastojci:
9 jaja, 150gr sitno iseckane sunke, 9 kasika brasna, pola kasicice soli, 3 tvrdo skuvana i sitne
secena jajeta, 2 kasike seckane sardine.

Nacin pripreme:
Odvojite belanca od zumanaca i od belanaca ulupajte cvrst sneg. U umucena belanca dodajte jedno po
jedno zumance, a zatim i kasiku po kasiku brasna neprekidno mesajuci. Dodajte so, seckana kuvana jaja i
sardinu. Ponovo izmesajte. Podmazite pleh uljem i brasnom, pa sipajte masu u njega. Pecite u umereno
zagrejanoj pecnici oko 40 minuta. Ohladite i isecite na reznjeve. Sluzite uz pivo. Ovo je, u stvari, slani
patispanj i moze se peci i u manjim razmerama. U tom slucaju dobro ga je peci u manjem dugackom plehu.

Za ovaj post autor YoxaSF je pohvaljen od: Nenad__
Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:00 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA KAO ZELJANICA

Sastojci:
6 jaja, 20 kasika ostrog brasna, 1 solja ulja, 1 solja mleka, 1 prasak za pecivo, 400gr sira, 1 solja
iseckanog spanaca, soli prema potrebi.

Nacin pripreme:
Odvojite zumanca od belanaca, pa od belanaca umutite cvrst sneg. Zumanca pomesajte sa uljem, mlekom,
praskom za pecivo, brasnom, izmrvljenim sirom i spanacem. Na kraju dodajte i sneg od belanaca. Ako je
neslano, posolite. Pleh podmazite i u njega sipajte izmesanu masu. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne
porumeni. Sluzite toplo kao predjelo ili posebno jelo sa kiselim mlekom ili jogurtom.

Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:01 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA SA LUKOM

Sastojci:
10 jaja, 3 glavice crnog luka, 100gr kackavalja, 20gr maslaca, so i biber.

Nacin pripreme:
Ocistite i operite luk, pa ga isecite na rebra. Posudu za pecenje premazite celom naznacenom kolicinom
maslaca, spustite luk u posudu i stavite ga u pecnicu da se pece oko dvadeset minuta na umerenoj
temperaturi. Posle ga izvadite iz pecnice i na njega sipajte razlupana jaja. Pospite struganim kackavaljem i
vratite u pecnicu da se sada zapece na jacoj temperaturi. Kad izvadite iz pecnice, posolite i pobiberite pa
sluzite kao predjelo ili posebno jelo.

Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:02 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA U BELOM UMAKU NA DRUGI NACIN (SUFLE OD SIRA)

Sastojci:
10 jaja, 200gr maslaca, 200gr brasna, 1/2l mleka, 250gr struganog kackavalja, soli i bibera.

Nacin pripreme:
Zagrejte maslac na stednjaku, dodajte brasno pa kad se malo proprzi, sipajte mleko neprekidno mesajuci da
se sos ne bi zgrudvao. U gotov sos dodajte strugani sir, ako treba posolite, pobiberite. Belanca odvojite od
zumanaca, pa od belanaca umutite cvrst sneg. U ohladjeni sos dodajte jedno po jedno zumance neprekidno
mesajuci, a zatim i sneg od belanaca. Pleh podmazite i sipajte masu u njega. Pecite na umerenoj
temperaturi oko pola sata. Ovako pripremljeno jelo u svetu se zove sufle i iznosi na sto, kao predjelo, u istoj
posudi u kojoj je peceno.

Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:03 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA U BELOM UMAKU NA TRECI NACIN (SUFLE OD SUNKE)

Sastojci:
10 jaja, 200gr maslaca,200gr brasna, pola litra mleka, 300gr seckane sunke, so i biber.

Nacin pripreme:
Zagrejte maslac na stednjaku, dodajte brasno, proprzite pa postepeno dodajte mleko neprestano mesajuci
da se sos ne zgrudva. U gotov sos sipajte iseckanu sunku, dodajte malo soli i bibera. Belanca odvojite od
zumanaca pa od belanaca umutite cvrst sneg, a zumanca jedno po jedno spustajte u sos sa sunkom
neprestano mesajuci. Vazno je znati da sos, kad se stavljaju zumanca, treba vec da bude hladan. Na kraju
dodajte i sneg od belanaca, sve izmesajte i saspite u podmazan pleh. Pecite na umerenoj temperaturi oko
pola sata. Iznesite na sto kao predjelo u istoj posudi u kojoj se peklo. Sufle dosta naraste tokom pecenja,
zato je potrebno uvek odabrati posudu koja nece biti do vrha puna kad se stavlja u pecnicu.

Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:06 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA U BELOM UMAKU

Sastojci:
6 jaja, 50gr maslaca, 2 kasike brasna, 2 solje mlakog mleka, 100gr struganog kackavalja, soli.

Nacin pripreme:
Zagrejte maslac na stednjaku, sipajte brasno pa kad zapeni, dodajte mleko postepeno, mesajuci, da se sos
ne zgrudva. Dobro je upotrebiti zicu za mucenje da bi sos bio sasvim ujednacen. U toku mucenja dodajte
malo soli. Uzmite vatrostalnu posudu u kojoj mozete i posluziti jaja pa u nju sipajte polovinu sosa. Sad
razbijte jaja preko sosa, malo posolite i sipajte drugu polovinu sosa. Pospite struganim kackavaljem i stavite
u pecnicu. Kad porumeni, izvadite i sluzite toplo kao predjelo.

Vrh

YoxaSF
 PostPoslato: 07 Apr 2010, 22:07 
Iskusni forumaš
Iskusni forumaš
Korisnikov avatar

JAJA PECENA U ZEMICKAMA

Sastojci:
6 zemicki, 6 jaja, 1/2kg barenog spanaca, 200gr maslaca, 100gr struganog kackavalja, 1 kasika
brasna, 1 solja mleka, so.

Nacin pripreme:
Prvo napravite beli sos od malo maslaca, kasike brasna i solje mleka. Zemickama odsecite gornje delove
kao poklopce i izdubite ih vadeci skoro svu sredinu. Sada svaku zemicku namazite iznutra maslacem i
stavite sve u pleh da se desetak minuta razgreju u pecnici. Spanac iseckajte pa, kad izvadite zemicke iz
pecnice, svaku do pola napunite spanacem i pospite sa malo soli i maslaca. U preostalu prazninu zemicki
razlupajte po jedno jaje, opet malo posolite i vratite u pecnicu da se zapeku. Kad jaja budu pecena, izvadite
posudu iz pecnice, prelijte zemicke pripremljenim belim sosom, pospite istruganim sirom i jos jednom
prelijte, sada preostalim, zagrejanim maslacem. Vratite u pecnicu da se jos desetak minuta pece. Sluzite
kao predjelo ili posebno jelo s kiselim mlekom ili jogurtom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  Stranica 1 od 3
 [ 20 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Index boarda » General » Off-Topic