Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 11 puta
Jaja punjena kavijarom
Sastojci: - 6 jaja, 6 zemicki, kasika senfa - 2 kasike gotovog sosa za salatu - so, biber, oko 25 g kavijara - 2 kasike luka vlasca isecenog na kolutice
Nacin pripreme: Jaja na tupom kraju ubosti iglom, pazljivo spustiti u kljucalu vodu i kuvati 6 minuta. Zemicke preseci na pola i izvaditi sredinu da bi se dobilo udubljenje za jaja. Poslagati zemicke na veliki posluzavnik. Povaditi skuvana jaja iz posude i preliti ih hladnom vodom. Odmah ih oljustiti i iseci na pola po duzini. Zumanca povaditi kasicicom u posudu i kremasto umutiti sa senfom i gotovim sosom za salatu. Zaciniti solju i biberom po ukusu i dodati kavijar. Napuniti smesom spric za kolace. Puniti pripremljenom masom polutke jaja pa ih potom staviti u izdubljene polovine izdubljenih zemicki. Garnirati po zelji percima ili cvetovima luka vlasca.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Jaja u sosu od ajvara
Sastojci: · 8 jaja · 4 kašike ajvara · 4 kašike kisele pavlake · 2 kašike majoneza · so i biber · peršun · šecer Nacin pripreme: Jaja skuvajte, oljuštite i prerežite napola. Ajvaru dodajte majonez, so, biber, naseckani peršun, po želji malo šecera i sve dobro izmešajte. Na tanjir složite pripremljena jaja, prelijte ih sosom i ukrasite. Poslužite ih kao mali obrok ili hladno predjelo.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Pikatan omlet sa sunkom
Sastojci: - 200 g lagane sunke iseckane na kockice - 6 jaja, kasika gustina, 150 ml mleka, so - biber, 2 kasike maslaca, veza persuna i mladog luka
Nacin pripreme: Iseckati sunku na kockice. Odvojiti belanca od zumanaca i dobro ih umutiti sa gustinom i mlekom. Dobro zaciniti solju i biberom. Cvrsto ulupati belanca i dodati masi od zumanaca. Rastopiti i zagrejati maslac u velikom teflonskom tiganju. Zagrevati sunku u tiganju oko 2 minuta dok se ne otopi sva masnoca sa nje. Naliti masu za omlet, razliti je po tiganju i poklopiti. Peci omlet sa jedne strane oko 10 minuta na blagoj vatri dok se povrsina omleta ne stegne, a donja strana ne dobije zlatnozutu boju i sjedini se sa sunkom. Persun, luk vlasac oprati, persun iseci, a luk vlasac iskidati na pera. Omlet staviti na veci tanjir i servirati garniran zacinima.
PECENA JAJA SA PAVLAKOM
Sastojci: 10 jaja, 300gr pavlake, 15gr maslaca, so i biber.
Nacin pripreme: Odvojite belanca od zumanaca, pa umutite cvrst sneg od belanaca. Posudu za pecenje podmazite sa dosta maslaca i u nju sipajte umuceni sneg. Preko snega sipajte pavlaku i zumanca. Posolite i pobiberite. Pecite u pecnici najvise 10 minuta. Sluzite toplo kao predjelo.
PECENA JAJA SA PAVLAKOM NA DRUGI NACIN
Sastojci: 10 jaja, 100gr struganog kackavalja, 200gr pavlake, 50gr maslaca, so i biber.
Nacin pripreme: Odvojite belanca od zumanaca. Umutite cvrst sneg od belanaca. Podmazite posudu za pecenje pa u nju sipajte snet. Pospite polovinom struganog kackavalja, stavite sva, ali neumucena, zumanca, pospite ostatkom struganog kackavalja i na kraju, tankim listicima secenog maslaca. Stavite posudu u pecnicu i pecite na umerenoj temperaturi oko 10 minuta. Posle toga izvadite jelo iz pecnice, prelijte malo zagrejanom pavlakom, posolite i pobiberite, pa vratite u pecnicu da se pece jos minut-dva. Sluzite sasvim vruce kao predjelo.
Nacin pripreme: Sir istruzite ili isitnite i jednu trecinu od njega stavite kao sloj u podmazanu posudu za pecenje. Prelijte trecinom pavlake i razbijte preko toga celih 5 jaja. Posolite i pospite opet trecinom sira. Prelijte drugom trecinom pavlake, razlupajte jos 5 jaja, opet posolite i pospite poslednjim delom sira. Prelijte preostalom pavlakom i pospite tanko secenim listicima maslaca. Stavite u zagrejanu pecnicu i pecite kratko vreme da bi jaja ostala meka. Sluzite kao toplo predjelo ili laku veceru.
PECENA JAJA SA SUNKOM
Sastojci: 8 jaja, 300gr sunke,100gr kackavalja, 3 case kisele pavlake
Nacin pripreme: Sameljite sunku na masini za meso i pomesajte sa pavlakom. Posudu za pecenje podmazite, sipajte sunku sa pavlakom i stavite sve u zagrejanu pecnicu. Posle 3-4 minuta izvadite posudu i u vrucoj masi napravite udubljenja za jaja. Razbijte u svako udubljenje po jaje, pospite celu povrsinu struganim kackavaljem i vratite posudu u pecnicu da se dalje pece. Kad se jaja zapeku, izvadite jelo iz pecnice i sluzite kao toplo predjelo.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu