Nacin pripreme: U posudi za pripremanje premaza dobro izmešati margarin sa jogurtom i gustom pavlakom. Zatim dodati krupno izrendana tvrdo kuvana jaja, sitno iseckan mladi praziluk, so po ukusu, malo mlevenog bibera i sitno iseckan svež list peršuna. Sve pažljivo promešati i odložiti na hladno mesto ili u frižider na barem 30 minuta. Služiti ukrašeno koluticima paradajza.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: Jaja skuvati, oljuštiti, raseci po dužini, pa izvaditi žumanca. Žumanca ispasirati sa mlevenim biberom, solju i puterom. Masu podeliti napola. U jedan deo dodati mladi ovciji sir i izmešati, a u drugi deo pastu od sardina i dijetalni kecap. Pripremljenom smesom napuniti belanca i ukrasiti ih listicima peršuna.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Nacin pripreme: Obarite i oljuštite jaja. Presecite ih, izvadite žumanca i izgnjecite ih, pa ih pomešajte sa kajmakom i peršunom. Napunite ovom smesom polovine jaja i složite ih u posudu podmazanom maslacem. Prelite jaja pavlakom i pospite mrvicama. Pecite u zagrejanoj pecnici 10 minuta. Služiti toplo.
Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 12 puta
Rolat sa jajima
Sastojci:
- 3 crvene parike, 3 kasike ulja, so, biber - glavica luka, cen belog luka, 6 jaja - 2 kasike brasna, 3 kasike krem sira - veza mirodjije ili nekog drugog zacinskog bilja
Nacin pripreme: Zagrejati rernu na 200 stepeni, ispeci paprike kako za ajvar, izvaditi ih i pokriti krpom. Oljustiti parike, iseci ih poredjati u pleh i preliti sa dve kasike ulja, iseckati crni i beli luk i posuti po paprikama i peci sve oko 10 minuta. Iseckati mirodjiju, jaja pomesati sa brasnom i krem sirom i dodati mirodjiju Masu posoliti i pobiberiti, zagrejati kasiku ulja u teflonskom tiganju i izrucit pripremljenu masu. Peci debelu palacinku na srednjoj temepraturi oko 7 minuta, sve dok donja strana ne porumeni. Pokriti tiganj plitkim tanjirom, okrenuti palacinku i vratiti je u tiganj i peci oko 7 minuta. Po ohladjenoj palacinki poredjati predhodno pripremljene komade paprike i uviti je. Kada se rolat ohladi, iseci ga na parcice i servirati ga uz salatu, paradajz i zacinsko bilje
Zapecena jaja sa zacinima
Sastojci:
- 6 jaja, 2 struka mladog luka, kasika senfa - so, biber, 6 kasika mesanih zacinskih trava - 75 g slatke pavlake, 75 g maslaca - kasika vinskog sirceta, trave za garniranje
Nacin pripreme: Kuvati jaja 10 minuta, preliti hladnom vodom, ocistiti ljusku i prepoloviti ih. Zumanca pazljivo izvaditi kasicicom i ostaviti na stranu. Ocistiti i sitno iseci dva malada luka. Pomesati dobro sa dve kasikezacinskih trava, slatkom pavlakom, senfom i odvojenim zumancima. Zaciniti solju i biberom. Polovine jaja puniti masom. Rastopiti maslac u jednoj posudite dodati dve kasike seckanih zacina i sirce. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Jaja poslagati u dublju podmazanu posudu i poprskati mesavinom maslaca i zacina. Zapeci oko 10 minuta u rerni. Izvaditi jaja posuti sa persunovim listom i servirati sa salatom i hlebom kao prilog.
Poširana jaja
Sastojci:
* jaja
Nacin pripreme:
Za poširanje je neophodno da jaja budu stara najviše četiri dana. Biće vam potrebna ključala voda i kašika za ceđenje, sa rupicama.
Stavite tiganj na tihu vatru i dodajte dovoljno ključale vode da u tiganju bude oko 2-3 cm. Kad počnu da se formiraju sitni mehurići pažljivo razbijte jaje I ostavite ga tačno 1 minut da vri. Skinite tiganj sa vatre i ostavite jaje u toploj vodi oko 10 minuta. Ovako ćete dobiti meko žumance. Izvadite jaje cediljkom i položite ga na papirnu salvetu, da se ocedi. Odmah služite.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu