Pridružio se: 09 Feb 2010 Postovi: 810 Lokacija: Crvenka
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 12 puta
SAVIJACA SA KISELOM VODOM I JOGURTOM
Sastojci: - ulje (125 ml) - jaja (4 kom.) - kiselo mleko (125 ml) - kore za pitu (500 g) - sir (300 g) - kisela voda (125 ml)
Nacin pripreme:
Nadev: Sir izgnjeciti. Umutiti odvojeno jaja i dodati im kiselu vodu i kiselo mleko. Kore podeli na tri dela. Jedan deo poredjati u pleh u kome ce se pita peci (naravno pleh podmazati uljem ili maslacem) i preko kora staviti 150g izgnjecenog sira, onda drugi deo kora, pa opet 150g sira i, najzad, preostale kore. Tako složenu pitu oštrim nožem iseci na kvadrate željene velicine. Zagrejati ulje i njime preliti pitu zatim umucenim jajima sa kiselom vodom i kiselim mlekom (prethodno nožem razdvojiti isecene komade da bi preliv bolje prodro). Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici. U nadev od sira može se umešati i 250g spanaca. Pita se, takodje, na isti nacin, može napraviti i od mesa umesto sira: 300g mlevenog juneceg mesa dinstati s glavicom iseckanog crnog luka, posoliti i pobiberiti.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
SRPSKA PITA
Sastojci: - ulje (1 dl) - so - mleko (250 ml) - jaja (3 kom.) - sir (500 g) - kore za pitu (500 g)
Nacin pripreme:
Nadev: izmrvljeni sir pomešati sa žumancima, dodati mleko, cvrst sneg od belanaca i posoliti Odvojiti šest kora za redjanje pite, a ostatak kora isitniti i staviti u nadev. Pomastiti uljem pleh, poredjati jednu preko druge tri kore, poprskane izmedju ujlem. Na njih staviti pripremljen nadev, preliti nadev uljem, pa sve pokriti preostalim korama. Na vrh pomazati koru uljem i poprskati vodom i peci u dobro zagrejanoj pecnici.
_________________ They see me trollin', they hatin', moderatin' and tryin' to catch me? postin' dirty
Špageti Carbonara
Sastojci:
500 g špageta - 150 g suve slanine - 75g maslaca - 0,5 dcl ulja - 200g kisele pavlake - 2 dcl slatke pavlake - 4 žumanca - 1 veza peršuna - so po ukusu - biber po ukusu
Nacin pripreme:
Skuvajte špagete . Slaninu iseckajte na kocke .Propržite je na ulju ,dodajte maslac i isitnjen peršun . Posebno umutite kiselu pavlaku ,slatku pavlaku i žumanca . Preko toplih špageta prvo prelijte prženu slanin u pa mešavinu pavlake i žumanca .Stalno mešajte . Posolite i pobiberite po ukusu. Odmah služite .
Špageti sa sirevima
Sastojci:
500 g špageta - 0,5 dcl ulja - 50 g maslaca - 250g raznih sireva za topljenje - 1dcl mleka - 100g kisele pavlake - so po ukusu - biber po ukusu
Nacin pripreme:
Skuvajte špagete . Ugrejte ulje i maslac. Sireve iseckajte na kocke i istopite u ulju i maslacu . Stalno mešajući,dodajte mleko i pavlaku . Zalijte vruće špagete . Mešajte . Posolite i pobiberite. Služite odmah .
Špageti sa limunom
Sastojci:
500 g špageta - 125 g maslaca - 1 veza peršuna - 1 kašika natrunjenog bosiljka - kora od pola limuna - sok od 2 limuna - so po ukusu - biber po ukusu
Nacin pripreme:
Skuvajte špagete . Umutite maslac da bude penast. Dodajte so, biber,sitno seckan peršun ,bosiljak, naribanu koru od limuna i sok od limuna . Sve dobro umutite pa izmešajte sa vrućim špagetama , Odmah služite .
Špageti sa pečurkama
Sastojci:
500 g špageta - 400 g pečuraka (šampinjona ) - 1 veza peršuna - 0,5 dcl ulja - 200 g kisele pavlake - 1 ka šika začina od sušenog povrća - so po ukusu - biber po ukusu
Nacin pripreme:
Skuvajte špagete . Pečurke isecite na krupniju parčad i dinstajte u ulju . Dodajte začin od sušenog povrća i sitno sečen peršun . Kad su gotove , pomešajte sa umućenom pavlakom . Zalijte vruće špagete sa pečurkama , stalno mešajući. Posolite i pobiberite po ukusu . Odmah služite .
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu