Pridružio se: 16 Nov 2010 Postovi: 1 Lokacija: Republika Srpska
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 0 puta
Da li neko moze da mi pomogne kako da otključam Nokia N97 da mogu da ubacim drugu karticu od nekog drugog operatera ?? Telefon mi je sa BHTelekom mreze !!?!
Ako treba neka iformacija od tefelona ili neki brojevi neka me kontaktira na PP ili ovde neka napise kako se otključava Nokia N97 ?!?
Pridružio se: 14 Jul 2009 Postovi: 2299 Lokacija: Srbija Bre!!!
Zahvalio se : 113 puta
Pohvaljen : 125 puta
Mislim da ce ti ovaj tutorijal pomoci sem sto code koji treba da ukucas je onaj koji je podebljan kod modela tvog telefona!(tj Samo jedan od ta dva)
Promena koda na Nokiji i ubacivanje srpskog jezika >>> tutorijal
Ovo je postupak koji sam obavio na svom aparatu Nokia 6300 (RM-217) i možete ga odraditina svoju odgovornost.
Postupak je isti i za ostale slične Nokia modele koji podržavaju Update softvera. Samo je potrebno naći odgovarajuću šifru proizvoda za njih.
Potrebno je skinuti:
Nokia Software Updater (NSU)
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Nemesis Service Suite (NSS)
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
-Instaliramo Nemesis Service Suite (NSS) i u toku instalacije odaberemo "Virtual USB device"
-Spojimo telefon preko USB kabla i odaberemo "Nokia mode" režim rada na telefonu kada ponudi
-Pokrenemo Nemesis Service Suite i kliknemo na ikonicu za skeniranje
U programu odaberemo "Phone Info" i sa desne strane u polju "Product Code" upišemo broj 0537626 i štikliramo "Enable"
-Zatim idemo na "Write" da bi upisali ovu vrednost u telefon Ovim smo završili prvi deo posla, tj. promenu šifre proizvoda. Od nje zavisi koje će jezike da instalira Nokijin program za nadogradnju (NSU).
-Sada instaliramo "Nokia Software Updater" (NSU)
-Pre nadogradnje jezika, poželjno je napraviti kopiju vama bitnog sadržaja na telefonu.
-U telefonu postavljamo profil na "General". Ako telefon nije napunjen iznad određenog nivoa, program će zatraiti da priključite punjač. Softver može bez problema da se nadogradi dok se telefon puni.
-NSU će zatraiti da skine softver sa interneta. Veličina tog fajla je oko 23MB. Zatim kreće da apdejtuje i za nekoliko minuta sve je gotovo. Program će na kraju dati upozorenje da je izgubljena veza sa telefonom. Vi pratite upustva na ekranu. Sada u meniju imamo da izaberemo i srpski jezik za ceo meni i za slova na tastaturi.
Znači ovo menja code telefona da se može koristiti u bilo kojoj mreži i ubacuje Srpski, Hrvatski, Bosanski etc u telefon koji to nema!
Pohvaljen : 0 puta
Skino to sve instaliro ,i kada pokrenem program za NSU on ga ne nalazi.Posto nisam skino sa tog linka koji si ti postavio ,jel to ima neke veze .Ili treba da obaram sistem i postavim drugi window
Pridružio se: 14 Jul 2009 Postovi: 2299 Lokacija: Srbija Bre!!!
Zahvalio se : 113 puta
Pohvaljen : 125 puta
Nisam nailazio na tekve probleme, tako sam otkljucao moje tel Nokia 6300 i N73 bez problema i prijateljev 6303i classic. Koji Windows imas, mada meni je to radilo i na XP-u i na Win7?