Pridružio se: 24 Feb 2009 Postovi: 1197 Lokacija: SRBIJA
Zahvalio se : 1 puta
Pohvaljen : 217 puta
Karadjordje (1911)
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Citiraj:
Žanr: Istorijska drama ežija: Ilija Stanojević - Čiča Kratak sadržaj: Filmska biografija Srpskog vođe ustanka. Obrađen je ceo njegov život od detinjstva pa do smrti i istorijski događaji u kojima je učestvovao.
Dodatne informacije: Ovo je nemi film. Originanlno trajanje filma je bilo 90 minuta. Nijedna kopija filma nije sačuvana. Producent: Svetozar Botorić, Ćira Manok Scenario: Ćira Manok, Miloš Cvetić Snimatelj: Louis Pitrolf De Beery Zemlja porekla: Srbija Trajanje: 66 minuta Tehnika: Standard, crno-beli Prvo prikazivanje: 10.10.1911.
Glumci Aleksandar Milojević Dimitrije Ginić Dobrica Milutinović - kao Janko Katić Dragoljub Sotirović - kao hajduk Veljko Ilija Stanojević - Čiča - kao Turski paša i Vujica Vuličević Jovan Antonijević - Đedo Mileva Bošnjaković Milorad Petrović - kao Karađorđe Milorad Petrović - dečak kao Karađorđe kao dete Persa Pavlović - kao žena iz naroda Sava Todorović - kao starac Fočo od stotinu leta Teodora Arsenović - kao Jelena, Karađorđeva žena Vukosava Jurković - kao Karađorđeva majka
Kod:
Pohvaljen : 217 puta
Kidaj od svog muza (2004)
Već u prvim kadrovima akteri imaju problema, jer se boje da "ne izađu na Avazovoj naslovnici", a nezgode parlamentarca koji vrijeme provodi u hotelskoj sobi umjesto skupštini oduševiti će zasigurno sve željne dobrog smijeha. Aktere predstave nije omela ni povreda glumca Ištvana Gabora, umjesto kojeg je pred objektivom "Avaza" uskočio Mugdim Avdagić. U predstavi su uloge podijelili Adis Mehanović, Snežana Marković, Kristijan Krezić, Muhamed Bahonjić, Mugdim Avdagić, Radmila Preininger, Predrag Jokanović, Anđela Ilić, Miroljub Mijatović i Uranela Agić, a prvu "kostimiranu" probu jučer je nadgledao vrlo zadovoljni reditelj Sulejman Kupusović.
Url Hidden
Kod: