Pridružio se: 03 Jan 2009 Postovi: 693 Lokacija: Chicago
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 39 puta
Dervis i Smrt [1974]
Žanr: Drama
Režija: Zdravko Velimirovic
Kratak opis filma: Starešinu islamske sekte derviša duboko porazi hapšenje i pogubljenje nevinog brata. Uzvrativši i sam zlom, derviš uspeva da sruši vladajuce ljude i, u nadi da ce da uspostavi pravdu, sam preuzima vlast. Ali, stara uprava, u kojoj su se promenile licnosti, a ne i duh vladavine, razbice mu iluzije i smrvice ga kao coveka. Ekranizacija istoimenog romana Meše Selimovica.
Producent: Avala Film, Bosna Film, Centar filmskih radnih zajednica SR Srbije, Kosova Film, Priština, Filmski studio, Titograd, Zeta film, Budva Scenario: Zdravko Velimirovic, Borislav Mihajlovic-Mihiz Muzika: Zoran Hristic Snimatelj: Nenad Jovicic Scenografija: Vlastimir Gavrik Zemlja porekla: Jugoslavija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Jugoslavija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora Montaža: Iva Kosi Trajanje: 105 minuta Tehnika: Widescreen, kolor Prvo prikazivanje: 12.7.1974.
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Poslednji put menjao ChaZz dana 10 Feb 2011, 17:48, izmenjena samo jedanput
Kratak sadrzaj: Starjesinu islamske sekte dervisa duboko porazi hapsenje i pogubljenje nevinog brata. Uzvrativsi i sam zlom, dervis uspjeva da srusi vladajuce ljude i, u nadi da ce da uspostavi pravdu, sam preuzima vlast. Ali, stara uprava, u kojoj su se promjenile licnosti, a ne i duh vladavine, razbice mu iluzije i smrvice ga kao covjeka. Ekranizacija istoimenog romana Mese Selimovica.
DOWNLOAD:
Kod:
Poslednji put menjao ChaZz dana 10 Feb 2011, 17:48, izmenjena samo jedanput
Pridružio se: 07 Nov 2011 Postovi: 482
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 15 puta
Staresinu islamske sekte dervisa duboko porazi hapsenje i pogubljenje nevinog brata. Uzvrativsi i sam zlom, dervis uspeva da srusi vladajuce ljude i, u nadi da ce da uspostavi pravdu, sam preuzima vlast. Ali, stara uprava, u kojoj su se promenile licnosti, a ne i duh vladavine, razbice mu iluzije i smrvice ga kao coveka ...
Ekranizacija istoimenog romana Mese Selimovica.
Kod:
Podaci o fajlu: Ime : Dervis i smrt.avi Velicina : 699 Mb [Film] Dobar : Da [AVI] Trajnost : 01.48.54 Ceo Film : Da [Video] Rezolucija : 640x480 Kodek : XviD MPEG-4 codec FPS : 25.00 BitRejt : 817 Kbps Faktor kvaliteta : 0.11 b/px [Audio] Kodek : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3) Broj kanala : 1 Frekvencija : 48000 Hz BitRejt : 80 Kbps
Rezija: Zdravko Velimirovic Producent: Avala Film, Bosna Film, Centar filmskih radnih zajednica SR Srbije, Kosova Film, Pristina, Filmski studio, Titograd, Zeta film, Budva Scenario: Zdravko Velimirovic, Borislav Mihajlovic-Mihiz Muzika: Zoran Hristic Snimatelj: Nenad Jovicic Scenografija: Vlastimir Gavrik Zemlja porekla: Jugoslavija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora Montaza: Iva Kosi Trajanje: 105 minuta Tehnika: Widescreen, kolor Prvo prikazivanje: 12.7.1974.
Uloge: Voja Miric Velimir 'Bata' Zivojinovic Boris Dvornik Olivera Katarina Spela Rozin Faruk Begolli Branko Plesa Abdurrahman Shala Pavle Vujisic Veljko Mandic Aleksandar Bercek Rejhan Demirdzic Dragomir Felba Ranko Gucevac Bogdan Jakus
Kod:
Kod:
Kod:
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu