Pridružio se: 15 Jun 2010 Postovi: 727 Lokacija: Grad u magli
Zahvalio se : 4 puta
Pohvaljen : 44 puta
Indexi - Plima (1972)
Indexi su jedan od najdugovecnijih i najznacajnijih bendova bivse Jugoslavije. Delovali su od 1962. kada su osnovani pa do 2001. godine kada je preminuo Davorin Popovic. U tom razdoblju objavili su dva studijska albuma, 27 singl ploca i 12 kompilacijskih albuma. Daleko vise je njihovih snimljenih pesama koje iz raznih razloga do sada nisu objavljene. Smatraju se pionirima jugoslavenskog rocka. Na ovom singlu koji je objavljen 1972. godine nalaze se pesme "Plima" koja je zabelezena jos 1968. godine, i bila u pravim smislu progressive rock melodija zapamcena po poetskom tekstu i iznad svega neverovatnom zvuka gitare Bode Kovacevica. To je definitivno jedna od najboljih i najvaznijih pesama ikada snimljenih u EX-YU. Meni licno uvek se svidjala pesma broj dva sa prve strane ovog singla "Povratak Jacka Trbosjeka i ostalog zla" ma da je ona kroz njihov rad bila manje ekspoatisana. Poslednja numera sa druge strane singla "Ugasila je plamen" je jedna od remek dela ovog benda.
Davorin Popovic - vokal Fadil Redzic - bas gitara Miroslav Saranovic - bubnjevi Slobodan Kovacevic - gitara Vlado Pravdic - klavijature
Pridružio se: 15 Jun 2010 Postovi: 727 Lokacija: Grad u magli
Zahvalio se : 4 puta
Pohvaljen : 44 puta
VA - Da sam ja netko - U cast Index-a (2007)
Koncert posvecen pokojnim clanovima grupe "Indexi" Davorinu Popovicu, Bodi Kovacevicu i Djoki Kisicu. Cetiri i po decenije nakon osnivanja benda, hitove Indeksa pevali su poznata muzicka imena iz Hrvatske, Bosne, Srbije, Slovenije i Makedonije. Svojim ucescem dali su svoj doprinos na ocuvanju uspomene na cuvenu grupu i njene clanove, od kojih su trojica preminula tokom poslednjih nekoliko godina. Ovo je audio snimak koncerta u Zagrebackom "Lisinskom" koji je oko bogatog muzickog opusa Indexa okupio moze se slobodno reci,krem EX-YU prostira. Zvanican cd koliko ja znam ne postoji, ovo sam ja "grebovao" sa nekog snimka koji imam i trudio sam se da zvuk bide korektan. Isto tako ovaj omot je moja izrada.
Genre................: Rock Source...............: CD Year.................: 2007 Ripper...............: CDex 1.50b7 & Samsung CDDVDW SH-S222A Codec................: LAME Version..............: MPEG 1 Layer III Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps) Channels.............: Stereo / 44100 hz Tags.................: ID3 v1.0, APE v2.000 Ripped by............: pparadiso on 14.7.2009 Included.............: NFO Covers...............: Front Back
CD-01
01.Tarik Filipovic - Uvod 02. Zelko Bebek - Plima 03. Ivana i Marija Husar - U jednim plavim ocima 04. Zoran Predin - Pozdravi Sonju 05. Mladen Vojicic Tifa - Krivac si ti 06. Kornelije Kovac i Bisera Veletanlic - Jutro ce promjeniti sve 07. Teska Industrija - Ruke pruzam 08. Teska industrija - Ti si mi bila u svemu naj 09. Boris Novkovic - Ispoli smo zlatni pehar 10. Tarik Filipovic - Sarajevska kisa 11. Kaliopi - Budi kao more 12. Hrvoje Hegedusic - Sanjam
Playing Time.........: 00:56:34 Total Size...........: 129.49 MB
CD-02
01. Aki Rahimovski - Sanjam 02. Dado, Aki, Tifa - Pjesma o Davoru 03. Zijad Gracic - Stihovi 04. Zeljko Bebek - Negdje na kraju, u zatisju 05. Vanna - Ti si mi bila u svemu naj, naj 06. Ivica Saric - Zute dunje 07. Halid Beslic - Snijeg pade na behar, na voce 08. Hari Varesanovic - Predaj se srce 09. Massimo - Balada 10. Mladen Vojicic Tifa - Sve ove godine 11. Dado Topic - Svijet u kojem zivim 12. Toni Cetinski - Da sam ja netko 13. Tarik Filipovic - Indexi i prijatelji 14. Hari Varesanovic - Bacila je sve niz rijeku
Playing Time.........: 01:07:49 Total Size...........: 155.22 MB
[
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Poslednji put menjao pparadiso dana 10 Maj 2012, 09:58, izmenjena 3 puta
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu