Pridružio se: 15 Jun 2010 Postovi: 727 Lokacija: Grad u magli
Zahvalio se : 4 puta
Pohvaljen : 44 puta
Aerodrom - Kad misli mi vrludaju (1979)
Aerodrom je rock sastav osnovan 1978. u Zagrebu i svrstava se među najpopularnije rock sastave toga vremena. Osnovao ga je Jurica Pađen po odlasku iz Parnog Valjka. Malo je poznato da je clan benda trebao postati i tada nepoznati Jura Stublić, ali se Pađenu nije svideo njegov duboki glas. Pojedine njihove numere prepevane su od inostranih muzicara. Sastav u vreme svoje najveće popularnost snima ploče u vrhunskim studijima u inostranstvu,u Italiji i Švedskoj.
Kad misli mi vrludaju je njihov prvienac, koji izlazi 1979 godine. Album je sniman u studiju "Akademik" u Ljubljani, dok su završni radovi napravljeni u studiju "Bauer" - Ludwigsburg, Njemačka. Objavljen je od diskografske kuće "Jugoton". Materijal na albumu sastoji se od osma numera, a njihov producent je Vedran Božić. Na ploci sa zadnje strane ( skenirano i nalazi se u rar datoteci ) jos uvek stoji cena. LP je kostao 78 dinara i 20 para.
Jurica Pađen - električna gitara, vokal, tekst Remo Cartagine - bas gitara Paolo Sfeci - bubnjevi Mladen Krajnik - klavijature, vokal Zlatan Živković - udaraljke, vokal
Genre................: Rock Source...............: Vinyl Year.................: 1979 Codec................: LAME 3.96 Version..............: MPEG 1 Layer III Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps) Channels.............: Stereo / 44100 hz Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3 Ripped by............: pparadiso on 20.10.2011 Included.............: NFO Covers...............: Front
01. Kad misli mi vrludaju 02. Nestala dobrota 03. Vrati se, Ivane 04. Pusti neka traje 05. Sareni kolaci 06. Kraj tebe u tami 07. Razgovor pred zoru 08. Bjegunci
Playing Time.........: 00:37:01 Total Size...........: 84.74 MB
[
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu