Pridružio se: 13 Apr 2011 Postovi: 174
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 38 puta
S Vremena Na Vreme - Diskografija (1973-1998) ___________________________________________
1973 - Cudno Drvo 1973 - Pesma Ljubavi (Tamara i Nenad) 1973 - Ponekad 1973 - Povratna Karta 1974 - Jana 1974 - Kao Vreme Ispred Nas 1974 - Muzika Je Svirala (Jadranka Stojakovic) 1975 - Dixie Band 1975 - S Vremena Na Vreme 1975 - Sumnja 1977 - Moj Svet (LP) 1977 - Moj Svet (Singl) 1977 - Put Putuje Karavan 1978 - Ucinila Je Pravu Stvar 1979 - Paviljon G 1990 - Ljuba I Asim (Najveci Hitovi) 1995 - Posle Kraja 1996 - Unplugged 1997 - Live Sava Centar 1998 - Hitovi ___________________________________________
1973 - Cudno Drvo Cudno Drvo Odisej
1973 - Pesma Ljubavi (Tamara i Nenad) Ako Nisi Verovala (Tamara I Nenad) Pesma Ljubavi (Tamara I Nenad)
1973 - Ponekad Ponekad Suncana Strana Ulice
1973 - Povratna Karta Povratna Karta Djacki Rastanak
1974 - Jana Jana Tamna Noc
1974 - Kao Vreme Ispred Nas Kao Vreme Ispred Nas I Kad Budem Stariji
1974 - Muzika Je Svirala (Jadranka Stojakovic) Muzika Je Sve (Jadranka Stojakovicc) Protiv Nas Su Svi (Jadranka Stojakovicc)
1975 - Dixie Band Dixie Band Tema Za Sargiju
1975 - S Vremena Na Vreme Biblijska Tema Ko! Trazi Mene Utociste Tema Za Sargiju Dalek Sprema Se Put Nada O Glumcu I Narodu Suncana Strana Ulice Ostavljam Sve I Idem Tema Classica
1975 - Sumnja Tema Za Violinu Sumnja Kad' Nestanem
1977 - Moj Svet [LP] Put Putuje Karavan Kao Vreme Ispred Nas Cudno Drvo Tamna Noc Suncana Strana Ulice Jana Dixie Band Odisej I Kad Budem Stariji Trazi Mene Tema Classica Moj Svet
1977 - Moj Svet [Singl] Moj Svet Saveti Dobroj Kuci
1977 - Put Putuje Karavan Put Putije Karavan Prica Sa Istocne Strane
1978 - Ucinila Je Pravu Stvar Ucinila Je Pravu Stvar Sanjaj
1979 - Paviljon G Ajsa Ostrvo Jesenje Svitanje Petak Je Popodne Vasar Maskembal Rock Kriticar A Sta Sad
1990 - Ljuba I Asim (Najveci Hitovi Grupe S Vremena Na Vreme) Dixie Band Karavan Petak Je Popodne Moj Svet Jana Vreme Ispred Nas Tema Classica Suncana Strana Ulice Trazi Mene
1995 - Posle Kraja Povratna Karta Kao Ja Kao Ti Tavan Moja Stara I Ja Sunce Iza Grada Maskenbal Spavaj A Ja Kad Nestanem Da Li Verujes
1996 - Unplugged Kao Vreme Ispred Nas Vreme Tema Classica Ostavljam Sve I Idem Suncana Strana Ulice Spavaj Vasar Biblijska Tema Cudno Drvo Trazi Mene Moj Svet Dixieband Knockin' On Heaven's Door
1997 - Live Sava Centar Kuco Seni Suncana Strana Ulice Odisej Trazi Mene Kad Budem Stariji Jana Tema Classica Mir Biblijska Tema Tavna Noc Dolazi Zima Cuju Se Pesme Daleke Tema Classica Cudno Drvo Put Putuje Karavan Moj Svet
1998 - Hitovi Biblijska Tema Ko! Trazi Mene Utociste Tema Za Sargiju Dalek Sprema Se Put Nada O Glumcu I Narodu Suncana Strana Ulice Ostavljam Sve I Idem Tema Classica (Za Romanu) Tema Za Violinu Sumnja Kad' Nestanem Dixie Band
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Pridružio se: 15 Jun 2010 Postovi: 727 Lokacija: Grad u magli
Zahvalio se : 4 puta
Pohvaljen : 44 puta
S vremena na vreme - S vremena na vreme (1975)
Grupu "S Vremena Na Vreme" su osnovali 1972, Miomir Djukic, Vojislav Djukic, Asim Sarvan, i Ljubomir Ninkovic. Oni su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe Radio Beograda. Bili su pioniri u uvodjenju tradicionalnih narodnih elemenata u rock muziku, kristeci stare instrumente kao sto su ukocen ili sargija. Bubnjar Nikola Jager postao je vise-manje redovni clan benda od njihovog debitantskog albuma (koji je pred vama). Mnoge pesme koje su napravili bile su u samom vrhu top lista bivse Jugoslavije. Medjutim, ovaj debitantski album, koji je snimljen 1975 ostaje, ja bih rekao, najuspesnije ostvarenje. Njihova se muzika odlikuje kombinacijom akusticnog i elektricnog, sa pratecim zvukovima flaute, orgulja i tradicionalnih mandolina uz sklad vokala predstavlja pravo remek delo. Iako ovaj album predstvlja pre svega, skup pojedinacno dobro odabranih kompozicija, koje su kao sto sam rekao prakticno i pojedinacni hitovi, ukupno gledano izdanje ima i jedinstven i nesmetan tok iz jedne pesme u drugu, sto daje savrseni celinu. Album spada medju 100 najboljih ostvarenja popularne muzike na prostorima bivse Jugoslavije i nalazi se na 30-tom mestu te liste. Posle duge duze pauze, trocetvrtinska postavka SVNV ponovo se okuplja povodom 40-ogodisnjice snimanja njihove prve pesme "Suncana strana ulice", koja ih je i okupila. Obnovljeni sastav ce nositi ime "Svremenasi" i svirace na Belgrade Beer Fest-u 2011. godine.
Musicians:
Miomir Djukic - acoustic guitar 6 and 12-string, electric guitar,prim tambura,sargija,back vocal Vojislav Djukic - acoustic guitar, prim tambura, back vocal Asim Sarvan - vocal Ljubomir Ninkovic - vocal, electric and acoustic guitar, Roland synth, sargija
With:
Robert Nemecek - bass Nikola Jager - drums Ivo Umek - Hammond organ Bato Popovic - congas Nada Zgur - vocal
Genre................: Progressive folk Source...............: Vinyl Year.................: 1975 Codec................: LAME 3.96 Version..............: MPEG 1 Layer III Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps) Channels.............: Stereo / 44100 hz Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3 Ripped by............: pparadiso on 16.8.2011 Posted by............: pparadiso on 23.8.2011 Included.............: NFO Covers...............: Front Back CD
01. Biblijska tema 02. Ko3 03. Trazi mene 04. Utociste 05. Tema za sargiju 06. Dalek sprema se put 07. Nada 08. O glumcu i narodu 09. Suncana strana ulice 10. Ostavljam sve i idem 11. Tema classica
Playing Time.........: 00:36:31 Total Size...........: 83.58 MB
Kod:
Kod:
Kod:
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu