Pridružio se: 13 Apr 2011 Postovi: 174
Zahvalio se : 0 puta
Pohvaljen : 38 puta
Merlin - Diskografija (1985-2011) _______________________________________________ 1985 - Kokuzna Vremena 1986 - Tesko Meni Sa Tobom A Jos Teze Bez Tebe 1987 - Merlin 1989 - Nesto Lijepo Treba Da Se Desi 1990 - Najveci Hitovi 1990 - Peta Strana Svijeta 1993 - Moja Bogda Sna 1993 - Svjedok 1995 - Balade 1995 - Najlepse Pjesme 1995 - Rest Of The Best 1996 - Fotografija 1997 - Dino Merlin Sa Svojim Gostima 1999 - Live Vjecna Vatra CD 1 1999 - Live Vjecna Vatra CD 2 1999 - Uzivo (Live) 2000 - Sredinom 2004 - Burek 2005 - Kosevo 2004 CD 1 2005 - Kosevo 2004 CD 2 2005 - The Best Of 2006 - The Platinum Collection CD 1 2006 - The Platinum Collection CD 2 2008 - Ispocetka 2008 - Kosevo (Live) CD 1 2008 - Kosevo (Live) CD 2 2009 - The Ultimate Collection CD 1 (City Records) 2009 - The Ultimate Collection CD 2 (City Records) 2009 - The Ultimate Collection CD 1 (Croatia Records) 2009 - The Ultimate Collection CD 2 (Croatia Records) 2011 - Love In Rewind _______________________________________________
Merlin - Diskografija (1985-1993) 1.Deo _______________________________________________ 1985 - Kokuzna Vremena Kokuzna Vremena Ljubav Nije Paradajz Jutro U Splitu U Knadzama Jastreba Svjetla Zagreba Pricalica Ruzan San Duhovi Konjaka Daj, Nazovi Me
1986 - Tesko Meni Sa Tobom A Jos Teze Bez Tebe Dodji Il' Me Se Prodji Tesko Meni Sa Tobom, A Jos Teze Bez Tebe Cijela Juga Jedna Avlija Ne Budi Me Seno Sibirska Nek' Padaju Cuskije Mama, Necu Da Sam Ziv Uspavanka Za Gorana M. E, Odkad Mi Se Nisi Javila Lazu Me
1987 - Merlin Sretna Nova Tebi Je Lako Na Te Mislim, Duso Niko Kao Ja (Tvoj Veseli Bosanac) Kad Ti Dodjem, Nesreco Samo Sam Ti Ja Isti Ost'o Bozic Je Bez Obzira Na Sve Lelo Dobro Vece, Tugo
1989 - Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Mjesecina Svuda Behar Probeharao Zar Je To Sve Sto Imam Od Tebe Ne Placi Mati Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Kad Zamirisu Jorgovani Danas Sam O.K. Je Li Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo
1990 - Najveci Hitovi Kokuzna Vremena Svuda Behar Probeharao U Kandzama Jastreba Nek'padaju Cuskije Lazu Me Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Tesko Meni Sa Tobom Kad Ti Dodjem Nesreco Kad Zamirisu Jorgovani Lelo Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo Harmonika Sa Mojih Usana I Ovo Prodje Sta Ti Znacim Ja
1990 - Peta Strana Svijeta Harmonika Sta Ti Znacim Ja Palidrvce I Ovo Prodje Pala Magla... Ucini Mi Pravu Stvar Sa Mojih Usana Ja Sam Na Te Navik'o Pogledaj Sa Prozora
1993 - Svjedok Moze Li Se U Ratu Da Te Nije Alija Vojnik Srece Mostarska Lola Bosnom Behar Probeharao Kad Zamirisu Jorgovani Korak Do Slobode Da Te Nije Alija [Hor]
Kod:
Ukoliko zelite da vidite linkove morate se registrovati ili prijaviti
Merlin - Diskografija (1993-1997) 2.Deo _______________________________________________ 1993 - Moja Bogda Sna Moja Bogda Sna Prokletog Me Bog Stvorio Sta Ce Mi Sad Ljubav Ti I Ja (Sarajevski Veliki Park) Ako Me Ikada Sretnes Da Se Kuci Vratim Ostat Ce Istine Dvije (Kao Nikada Prije) Zaboravi Boljubih Te Sinoc Vojnik Srece
1995 - Balade I Ovo Prodje Ako Me Ikada Sretnes Lejlo Bozic Je Sta Ce Mi Sad Ljubav Sa Mojih Usana Mostarska Lazu Me Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad... Kad Ti Dodjem Nesreco Sta Ti Znacim Ja Tesko Meni Sa Tobom
1995 - Najlepse Pjesme Ucini Mi Pravu Stvar Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Moja Bogda Sna Vojnik Srece Zaboravi Pala Magla Nek' Padaju Cuskije Danas Sam O. K. Kad Zamirisu Jorgovani Kokuzna Vremena Bosnom Behar Probeharao Mjesecina
1995 - Rest Of The Best Zaspao Je Mjesec Uspavanka Za Gorana B E, Otkad Mi Se Nisi Javila Sibirska Ja Sam Na Te Navik'o Ljubav Nije Paradajz Zar Je To Sve Sto Je Ostalo Prokletog Me Bog Stvorio U Kandzama Jastreba Ruzan San Ne Budi Me Seno Ne Placi Mati Tebi Je Lako Ostat' Ce Istine Dvije Poljubih Te Sinoc
1996 - Fotografija Fotografija Ja Potpuno Trijezan Umirem De Facto Fato Ne Zovi Me Na Grijeh Nemam Ja Osamnaest Godina Kad Sve Ovo Bude Jucer Merjema Ne Daj Me Nikome Pasa Moj Solidni Moja Pjesma
1997 - Dino Merlin Sa Svojim Gostima Palidrvce Ljubav Je Srece Mi, Slobode Mi Da Li Zasluzujes Moju Ljubav Dragana Tvoja Mama Mokra Stopala Kad Cu Te Vidjeti Nisam Vise Tvoja Mala Miris Istoka Navigajemo Drina Ce Uvijek Teci Moja Il' Nicija Alaj Bi' Se Zabavljala
Kod:
Merlin - Diskografija (1999-2005) 3.Deo _______________________________________________ 1999 - Live Vjecna Vatra CD 1 Smijehom Strah Pokrijem Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo Vojnik Srece Zar Je To Sve Sto Je Ostalo Ucini Mi Pravu Stvar Da Ti Kazem Sta Mi Je Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Kokuzna Vremena Moja Bogda Sna Uspavanka Za G.B.
1999 - Live Vjecna Vatra CD 2 De Facto Fato Mjesecina Danas Sam O.K. Nemam Ja 18 Godina Ja Potpuno Trijezan Umirem Ne Zovi Me Na Grijeh Pasa Moj Solidni Bosnom Behar Probeharao Fotografija
2000 - Sredinom Halima Godinama Umri Prije Smrti Baska Ti Moj Je Zivot Svicarska Kremen Sredinom Esma Sve Je Laz Hitna Kad Si Rekla Da Me Volis Da Je Tuga Snijeg Sam Putnici
2004 - Burek Burek Zid Zelja Majka Ruzi Kcer Verletzt Ti Si Mene Feat. Nina Badric Subota Sarajevo Kad Covjek Voli Zenu Supermen Feat. Zeljko Joksimovic Bijelo Misici Svila Ako Nastavis Ovako Na Vi
2005 - The Best Of Godinama Smijehom Strah Pokrijem Moj Je Zivot Svicarska Umri Prije Smrti Sve Je Laz Kad Si Rekla Da Me Volis Supermen Kad Covijek Voli Zenu Svila Zar Je To Sve Sto Je Ostallo Ucini Mi Pravu Stvar Da Ti Kazem Sta Mi Je Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Uspavanka Za Gb Mjesecina Danas Sam Ok Ja Potpuno Trijezan Umirem
Kod:
Merlin - Diskografija (1999-2006) 4.Deo _______________________________________________ 1999 - Uzivo (Live) Smijehom Strah Pokrijem Putnici Jel Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo Vojnik Srece Zar Je To Sve Sto Je Ostalo Ucini Mi Pravu Stvar Da Ti Kazem Sta Mi Je Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Kokuzna Vremena Moja Bogda Sna Uspavanka Za G.B. De Facto Fato Mjesecina Danas Som O.K. Nemam Ja 18 Godina
2005 - Kosevo 2004 CD 1 Burek Zelja Esma Kokuzna Vremena Svila Ti Si Mene Cuskije Lazu Me Verletzt Majka Ruzi Kcer
2005 - Kosevo 2004 CD 2 Misici Zid Subota Sarajevo Kremen Godinama Kad Covjek Voli Zenu Supermen Sve Je Laz Bosnom Behar Probeharao Na Vi
2006 - The Platinum Collection CD 1 Godinama Smijehom Strah Pokrijem Sve Je Laz Moj Je Zivot Svicarska Umri Prije Smrti Sredinom Kad Si Rekla Da Me Volis Hitna Kad Zamirisu Jorgovani E Otkad Mi Se Nisi Javila Ucini Mi Pravu Stvar Zar Je To Sve Sto Je Ostalo Tesko Meni Sa Tobom Bosnom Behar Probeharao Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo Kokuzna Vremena Sta Ce Mi Sad Ljubav Sa Mojih Usana Ja Sam Na Te Naviko Nemam Ja 18 Godina
2006 - The Platinum Collection CD 2 Supermen Danas Sam O.K. Mjesecina Vojnik Srece Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Moja Bogda Sna Kremen Nek' Padaju Cuskije Pala Magla Kad Ti Dodem Nesreco I Ovo Prode Da Je Tuga Snijeg Ako Me Ikada Sretnes Lazu Me Lela Ne Zovi Me Na Grijeh Fotografija Sta Ti Znacim Ja Uspavanka Za Gorana B.
Kod:
Merlin - Diskografija (2008-2009) 5.Deo _______________________________________________ 2008 - Kosevo (Live) CD 1 Intro Otkrit Cu Ti Tajnu (Live) Tesko Meni Sa Tobom (Live) Ja Potpuno Trijezan Umirem (Live) Ne Zovi Me Na Grijeh (Live) Umri Prije Smrti (Live) Individualizam (Live) Nedostajes (Live) Kad Si Rekla Da Me Volis (Live) Smijehom Strah Pokrijem (Live) Nemam Ja Osamnaest Godina (Live) Merlin Feat. Tony Cetinski - Drama (Live)
2008 - Kosevo (Live) CD 2 Nesto Lijepo Treba Da Se Desi, Danas Sam Ok (Live) Sve Je Laz (Live) Merlin Feat. Eldin Huseinbegovic - Da Sutis (Indigo)(Live) Kremen (Live) Dino Merlin feat. Hari Varesanovic - Dabogda (live) Ptica Bijela (Live) Deset Mladja (Live) Bosnom Behar Probeharao (Live) Merlin Feat. Vesna Zmijanac - Kad Zamirisu Jorgovani (Live) Ispocetka (Live)
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (City Records) Dabogda Sredinom Kad Si Rekla Da Me Volis Kad Zamirisu Jorgovani Godinama Da Sutis Moj Je Zivot Svicarska Smijehom Strah Pokrijem Hitna Sve Je Laz E Otkad Mi Se Nisi Javila Ucini Mi Pravu Stvar Bosnom Behar Probeharao Umri Prije Smrti Kokuzna Vremena Ja Sam Na Te Navik'o Sa Mojih Usana Zar Je To Sve Sto Je Ostalo Nemam Ja 18 Godina Jel' Sarajevo Gdje Je Nikad Bilo
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (City Records) Ispocetka Supermen Mjesecina Nesto Lijepo Treba Da Se Desi Danas Sam Ok Kremen Nek' Padaju Cuskije Klupko Vojnik Srece Ako Me Ikada Sretnes Moja Bogda Sna Lazu Me I Ovo Prodje Ne Zovi Me Na Grijeh Pala Magla Lela Da Je Tuga Snijeg Sta Ti Znacim Ja Fotografija
Kod:
Merlin - Diskografija (2008-2011) 6.Deo _______________________________________________ 2008 - Ispocetka Ispocetka Dabogda Deset Mladja Individualizam Nedostajes Da Sutis Klupko Ptica Bijela Hadzija Drama Da Sutis Otkrit Cu Ti Tajnu Grudobolja
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (Croatia Records) Moja Bogda Sna Prokletog Me Bog Stvorio Ako Me Ikada Sretnes Vojnik Srece Poljubih Te Sinoc Merjema Ja Potpuno Trijezan Umirem Ne Zovi Me Na Grijeh Nemam Ja Osamnaest Godina Smijehom Strah Pokrijem Halima (Feat. Lotfi Bouchnak) Godinama (Feat. Ivana Banfic) Umri Prije Smrti Moj Je Zivot Svicarska Esma Sve Je Laz
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (Croatia Records) Sredinom Da Je Tuga Snijeg Putnici (Feat. Beatrice Poulot) Sam (Feat. Adi Lukovac) Zelja Verletzt (Feat. Edo Zaanki) Ti Si Mene (Feat. Nina Badric) Kad Covjek Voli Zenu Superman (Feat. Zeljko Joksimovic) Ispocetka Dabogda (Feat. Hari Varesanovic) Deset Mladja Nedostajes Da Sutis (Indigo) (Feat. Eldin Huseinbegovic) Ptica Bijela Otkrit Cu Ti Tajnu
2011 - Love In Rewind Love In Rewind Daj Pjesmi Ime Ako Me Ikada Sretnes Ja Potpuno Trijezan Umirem Moj Je Zivot Svicarska Nedostajes Sredinom Godinama (Feat. Ivana Banfic) Da Sutis (Feat. Eldin Huseinbegovic) Sve Je Laz Supermen (Feat. Zeljko Joksimovic) Deset Mladja
Kod:
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu